Over @Speranza

Wie wij zijn

Het ensemble is voortgekomen uit het volwassenen-ensemble van het kunstencentrum De Stroming uit Wijchen. De meesten van de leden hebben enige jaren individueel les gehad. Het ensemble is nu als zelfstandige vereniging vanaf 2013 actief.
De leden willen op een ontspannen manier muziek met elkaar te maken. Niet iedereen heeft hetzelfde niveau qua beheersing van hun instrument, maar dat hoeft ook niet. Een zekere basisvaardigheid is wel gewenst.

Het ensemble telt ongeveer 20 leden, de meesten 40-plus. De instrumenten zijn dwarsfluiten, klarinetten, saxen, violen, cello, tuba trompetten, accordeon, gitaar en piano.

De donderdagavond is de repetitieavond. Wij maken gebruik van een oefenruimte in Wijchen.

Welk repertoire

Onze vaste dirigent tevens artistieke leider van het ensemble zorgt in samenspraak met de leden voor het repertoire. Daarin zitten zowel van oorsprong licht klassieke nummers als ook modernere.
Zo kun je switchen van bijvoorbeeld een prelude van Bach via de Second Walz bekend van André Rieu naar populair modern als When I’m sixtyfour van de Beatles. En voor de optredens rond de kerstperiode spelen we een heel kerstrepertoire.

Inschrijving Kamer van Koophandel nr 58044957 Onderstaand contactformulier is offline. Neem telefonisch contact op 014-3580153 of per e-mail: ajanssens@live.nl